Μιλήσαμε με τον Terry Nika από τους Scar Of The Sun,  κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας  με τους Firewind και μάθαμε όλα τα τελευταία νέα για το δίσκο “In Flood”,τις σκέψεις τους για το μέλλον και για το επόμενο live τους στην Αθήνα μετά από χρόνια. Συνέντευξη Μαρίζα “Crash”.

Rockpages.gr: Δεν πάει πολύς καιρός από όταν παρευρεθήκαμε στην προακρόαση του “In Flood” στα Zero Gravity Studios. Από τότε έγινε η κυκλοφορία του δίσκου και τώρα είστε περιοδεία μαζί με Firewind. Ως τώρα τι feedbaScarOfTheSun03ck είχατε όσο αφορά το νέο δίσκο?

Terry Nikas: Το feedback για τον νέο δίσκο ήταν φοβερά ενθαρρυντικό εξαρχής, λάβαμε φοβερές κριτικές από πολύ περισσότερες χώρες του κόσμου σε σχέση με τον πρώτο δίσκο, από ΗΠΑ μέχρι Αυστραλία και από Βραζιλία ως Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που αποτελούν τις μεγαλύτερες της μουσικής βιομηχανίας. Είχαμε μπορώ να πως ένα slow start, αλλά σταδιακά παίρναμε όλο και περισσότερες και πιο καλές κριτικές. Πάντα βέβαια θα υπάρχουν αυτοί που δε θα δώσουν ιδιαίτερη βάση σε ένα δίσκο λόγο του ότι δεν είμαστε ένα μεγάλο όνομα, αλλά έτσι είναι αυτά. Η αλήθεια είναι όμως ότι το πιο σημαντικό feedback το παίρνεις στη περιοδεία, όταν έρχεται ο κόσμος και σου μιλάει κατ’ ιδίαν.

Rockpages.gr: Η περιοδεία πως προέκυψε? Ως τώρα ποια χώρα έδειξε να σας στηρίζει περισσότερο και πως θα χαρακτηρίζατε το αποτέλεσμά της?

Terry Nikas: Η περιοδεία προέκυψε πολύ απλά! Ο Gus και ο Bob είναι πάρα πολύ καλοί μου φίλοι, μάθαμε για την περιοδεία, τους ρωτήσαμε και επειδή και αυτοί έχουν πολύ καλή εικόνα για τους SOTS, εννοώντας ότι και μας ξέρουν καλά σαν μπάντα (μια που είχαμε ανοίξει για τους Firewind στην Αθήνα στο Fuzz πριν μερικά χρόνια) και μας ξέρουν σαν άτομα, αλλά και επειδή τους αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε, δέχτηκαν αμέσως. Σ’αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσουμε δημόσια και πάλι τους Firewind και ειδικά τον Gus και τον Bob γιατί μας δέχτηκαν και γιατί μας φέρονται απίστευτα καλά! Μακάρι όλες οι opening μπάντες να έχουν τη συμπεριφορά που έχουμε εμείς από τους Firewind! Ένα τεράστιο respect λοιπόν και ένα ακόμα πιο μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στους Firewind! Οι χώρες που μας στήριξαν περισσότερο είναι η Αγγλία και η Γερμανία (χωρίς να υστερούν και οι άλλες χώρες) πράγμα φοβερά ενθαρρυντικό, γιατί αυτές είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης! Στη περιοδεία αυτή βιώνουμε μια πολύ ευχάριστη κατάσταση γιατί οι αντιδράσεις του κόσμου προς τη μπάντα είναι ανέλπιστα θερμές σε σημείο που αν τις περιγράψω, θα φανώ υπερβολικός. Ούτε εμείς το περιμέναμε η αλήθεια είναι…

Rockpages.gr: Σκοπεύετε να περιοδεύσετε και εντός Ελλάδας? Και γενικά πως προγραμματίζετε να στηρίξετε το νέο άλμπουμ?

Terry Nikas: Ξεκινάμε με το headline show της Αθήνας με δύο πάρα πολύ καλές μπάντες, τους EIEN και τους Serenity Broken και ήδη μιλάμε για μερικά live ακόμα, τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Μαζί μας θα εμφανιστεί και ο καλός μας φίλος, ο Μάριος Ηλιόπουλος των μεγάλων Nightrage, πράγμα που αποτελεί τεράστια τιμή για μας, καθώς πέραν του ότι ο Μάριος είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες κιθαρίστες, αποτελεί και εμπνευστή μας μουσικά! Μας ζητούσε πολύς κόσμος να παίξουμε στην Αθήνα και τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να γίνει αυτό. Σκοπός μας είναι να παίξουμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς μέχρι τώρα είχαμε παίξει μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το να παίξεις στην Ελληνική περιφέρεια είναι κάτι δύσκολο, γιατί το πάν για ένα live είναι το promotion και όταν ζεις μακριά δε μπορείς να το ελέγξεις, πράγμα που σημαίνει ότι όταν γίνει αυτό, θα πρέπει να έχει οργανωθεί πολύ καλά. Όταν εξασφαλίσουμε λοιπόν ότι αυτό θα γίνει όπως πρέπει, θα το κάνουμε με όλη μας τη ψυχή! Υπάρχουν κάποιες προτάσεις και για άλλα live εκτός Ελλάδας, αλλά και γι αυτά θα μιλήσουμε αν τελικά προκύψουν. Γενικά θέλουμε να παίξουμε παντού, αλλά πάντα με τις σωστές συνθήκες, έτσι ώστε να γίνεται αυτό όπως πρέπει και ο κόσμος να βλέπει απο εμάς αυτό που πρέπει.

Rockpages.gr: Ποια είναι πλέον τα συναισθήματα σας για τον πρώτο δίσκο? Κάνοντας τις συγκρίσεις, σε ποια σημεία θεωρείτε πως διαφοροποιηθήκατε και πόσο σας εκφράζει πλέον αυτή η πρώτη σας κυκλοφορία?

T

ScarOfTheSun01

erry Nikas: Πολύ ωραία ερώτηση. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής και σ’ευχαριστώ! Στον πρώτο μας δίσκο το όραμα ήταν να κάνουμε ένα πολυσυλλεκτικό δίσκο στα πρότυπα των Orphaned Land και των Funeral For A Friend, μέσα από μια μοντέρνα ατμοσφαιρική metal βάση. Το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου το είχα γράψει εγώ, όπου επειδή δεν είμαι κιθαρίστας, δεν είχα γράψει τόσο κιθαριστική μουσική. Ο δεύτερος δίσκος είναι σαφέστατα πιο κιθαριστικός, μια που στη μπάντα υπάρχουν δυο πάρα πολύ καλοί κιθαρίστες αλλά ΚΑΙ συνθέτες, είναι γενικά πιο heavy και πιο μοντέρνος. Δεν τα έπιασαν όλοι αυτά, αλλά το όραμα είναι δικό μας, δε γίνεται να το πιάνουν όλοι! Ο πρώτος δίσκος λοιπόν μου αρέσει ακόμα πάρα πολύ, αλλά δεν είμαστε σ’ αυτή τη φάση πλέον! Θεωρώ ότι για ντεμπούτο είναι υπερβολικά ώριμος, τόσο που πολλοί νόμισαν ότι ήμασταν σε σύγχυση και δε ξέραμε που το πάμε επειδή είχαμε αφήσει (επίτηδες) πολλές πόρτες ανοιχτές ως προς το που θα το πάμε στο μέλλον. Αν ήταν ο τέταρτος ή πέμπτος μας δίσκος, θα τον αποδεχόταν πιο εύκολα κάποιοι, αλλά εγώ θα άλλαζα ελάχιστα πράγματα στο δίσκο αυτό, ακόμα και τώρα!

Rockpages.gr: Μπορεί το “In Flood” να είναι ακόμα πολύ φρέσκο αλλά σας απασχολεί το μέλλον και μια τρίτη κυκλοφορία?

Terry Nikas: Πριν τη περιοδεία ηχογραφήσαμε τα τύμπανα για τον τρίτο μας δίσκο και μετά την περιοδεία συνεχίζουμε στο full τις ηχογραφήσεις. Συνθετικά, ο τρίτος δίσκος είναι έτοιμος από το φθινόπωρο, θα τελειώσουμε τις ηχογραφήσεις μέσα στον Απρίλιο και θα έχουμε λογικά τελειώσει τις μίξεις και το mastering μέσα στον Μάιο. Θέλουμε να κυκλοφορήσει ο τρίτος μας δίσκος μέσα στο 2017 και ήδη μιλάμε για την επόμενη μας Ευρωπαϊκή περιοδεία, η οποία αν όντως κλείσει, θα είναι η μεγαλύτερη που θα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Προφανώς δε μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα, αλλά όλα θα γίνουν όταν πρέπει.

Ευχαριστούμε το Rockpages.gr για το ενδιαφέρον και καλούμε τον κόσμο να δώσει το παρόν στο live μας στο AN Club, όπου θα παίξουμε ένα πολύ ενδιαφέρον set και περιμένουμε ειδικά το τζαμάρισμα με τον Μάριο πως και πως! Αξίζει πραγματικά ο κόσμος να δώσει το παρόν στο live και να είναι όλοι βέβαιοι ότι θα φύγουν με χαμόγελο από το AN!

ScarOfTheSun02