Shadow Gallery, Dark Nova, Wastefall – Kyttaro

0

Αυτή τη φορά, οι δυο Ελληνικές μπάντες που άνοιξαν την συναυλία ήταν οι Wastefall και οι Dark Nova. Η πρώτη μπάντα ανέβηκε στη σκηνή 15 λεπτά μετά της 8  και έπαιξαν επτά κομμάτια συμπεριλαμβανομένων και κομματιών από το τελευταίο τους E.P. με τίτλο “Meridiem”. Οι Wastefall πλέον είναι μια τετραμελής μπάντα που παίζει Progressive metal και μόλις πρόσφατα επανενώθηκαν μετά από ένα διάλειμμα που έκαναν το 2008. Στα κομμάτια τους ακούγεται ότι περιμένεις να ακούσεις από μια μοντέρνα progressive metal μπάντα που δίνει έμφαση στην επιθετικότητα. Δυστυχώς η εμφάνιση τους ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών. Έδειχναν λίγο σφιγμένοι και ενώ τα κομμάτια είχαν μερικές πραγματικά πολύ καλές instrumental στιγμές μόλις έμπαιναν τα φωνητικά κάτι φαινόταν να πηγαίνει στραβά. Ας ελπίσουμε ότι η μπάντα θα κυκλοφορήσει νέο δίσκο και θα βελτιώσουν και την σκηνική τους παρουσία στο μέλλον.

Η δεύτερη μπάντα της βραδιάς ήταν οι power metallers Dark Nova. Η μπάντα που έχει 26 χρόνια ιστορία έπαιξε για περίπου 40 λεπτά. Ο ήχος ήταν καλός και έπαιξαν τα κομμάτια τους με την πρέπουσα ενέργεια επί σκηνής. Προσπάθησαν αρκετές φορές να επικοινωνήσουν με τον κόσμο χωρίς να βρίσκουν την αναμενόμενη ανταπόκριση, όμως συνέχισαν με την ίδια ενέργεια. Ίσως ο κόσμος να ανυπομονούσε τόσο πολύ για να ακούσει τους Shadow Gallery που η παρουσία των support να ήταν απλά ακαδημαϊκή.
Ήταν 20 λεπτά μετά τις 10 όταν τα φώτα έσβησαν και οι πρώτες νότες του ”Bohemian Rhapsody” ακούστηκαν από τα μεγάφωνα. Η μπάντα ανέβηκε στη σκηνή με περίσσεια ενέργεια και με τον ήχο να είναι πολύ καλός από την αρχή, ξεκίνησαν το set τους με το “Room V”. Στη σκηνή αυτό το βράδυ είδαμε 4(+1) τραγουδιστές, 4 κιθαρίστες, 3 πληκτράδες, 1 μπασίστα, 1 φλαουτίστα και ένα drummer. Και οι Shadow Gallery είναι μια εξαμελής μπάντα!! Έτσι λοιπόν, το ταλέντο και οι ικανότητες της μπάντας είναι κάτι παραπάνω από προφανείς.  
 
Ο Brian Ashland δήλωσε ότι η Αθήνα είναι το σπίτι των Shadow Gallery, και ότι επίσης άκουσαν της παραγγελίες που τους έστειλε ο κόσμος μετά το τελευταίο τους live και θα έπαιζαν κομμάτια που δεν έπαιξαν στη προηγούμενη περιοδεία. Οι  Shadow Gallery είναι μια μπάντα που μπορούν  να μεταφέρουν κάτι παραπάνω από ενέργεια όταν βρίσκονται στη σκηνή. Υπάρχει μια συνεχής ακατάπαυστή ροή συναισθημάτων από τη σκηνή προς τον κόσμο ο οποίος δεν έχανε καμία ευκαιρία για να τραγουδήσει. Τα “Don’t Ever Cry, Just Remember” και “Alaska” ήταν πραγματικά πολύ όμορφες εκπλήξεις στο setlist.
 
Μετά από ένα τρελό drum solo του Joe Nevolo, το οποίο είναι κατάχρηση να λέγεται drum solo γιατί “χτύπησε” από τα ντράμς μέχρι και τα μικρόφωνα, η μπάντα γιόρτασε τα 15 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ τους “Tyranny” με ένα ποτ πουρί. Ακούστηκαν ύμνοι όπως το “War for Sale” και το “Mystery”. Κατά την διάρκεια αυτού του ποτ-πουρί, εμφανίστηκε στη σκηνή ο guest της μπάντας DC Cooper, για να τραγουδήσει τα “New World Order” και “Christmas Day”. Η φωνή του DC Cooper και η χημεία που είχε με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι απλά απερίγραπτη. Η θεατρικότητα της παρουσίας του και της φωνής του και η επικοινωνία που είχε με τον Brian Ashland έδωσε μια ξεχωριστή μαγεία στη βραδιά.
Στο encore ακούστηκε μια διασκευή στο κομμάτι των Iron Maiden “2 Minutes to Midnight”(for fun όπως είπαν). Για να κλείσει η βραδιά ο Brian Ashland κατέβηκε στο κοινό για να τραγουδήσει το “Gold Dust”, και εν συνεχεία η μπάντα αποχαιρέτησε τον κόσμο με το αγαπημένο “Crystalline Dream”.
 
Φεύγοντας, η μπάντα ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη που τους  έδειξε από την αρχή. Στα αλήθεια όμως οι 500 άνθρωποι που βρέθηκαν στο Κύτταρο θα έπρεπε να ευχαριστούν τη μπάντα για μια φανταστική νύχτα. Οι Shadow Gallery θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη όσο αφορά τις συναυλίες και το δέσιμο με το κοινό.

Setlist: Bohemian Rhapsody(Queen song), Room V, The Andromeda Strain, Dance of Fools /Don’t Ever Cry Just Remember, Questions at Hand, Alaska, Guitar Solo (by Brian Ashland), Pain, Drum Solo (by Joe Nevolo), Tyranny Suite: Stiletto in the Sand, War for Sale,Mystery, New World Order, Chased, Ghost of a Chance, Christmas Day, Encore: 2 Minutes to Midnight (Iron Maiden cover), Dream(D.C. Cooper cover), Gold Dust,Crystalline Dream

Λευτέρης Σταθάρας

Φωτό: Άρτεμις Κονδυλοπούλου (Artemis-Schubert.com)