Πίσω στη δεκαετία του 80, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στο Los Angeles ξεπήδησαν άπειρα συγκροτήματα με έναν προφανή στόχο: να κατακτήσουν την επιτυχία που είχαν κάνει οι Motley Crue, οι Quiet Riot, οι Ratt κ.α. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι είχαν «χτίσει» μία γερή βάση οπαδών και έπαιζαν σε γεμάτα clubs του Sunset Strip (και όχι μόνο) ενώ άρθρα και ειδικά αφιερώματα σε περιοδικά όπως τα BAM, Rock City News, Screamer, Metal Edge κ.α. μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον της αμερικάνικης νεολαίας. Δυστυχώς, όμως, για κάθε Motley Crue υπάρχουν εκατοντάδες άλλες μπάντες που έμειναν στην αφάνεια και ευτυχώς για εμάς, έρχονται ξανά στο προσκήνιο μέσω της Eonian Records. Οι Taz είναι μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση.

Στις 2 αυτές (ουσιαστικά) συλλογές βρίσκονται συγκεντρωμένα και τα 35 τραγούδια που ηχογράφησαν οι Taz από το 1986 ως το 1990. Μάλιστα, πίσω από την κονσόλα είχαν τον Rob Cavallo (αλλά και τον Kim Fowley) με αποτέλεσμα το ηχητικό αποτέλεσμα να είναι απολύτως άρτιο. Πέρα, όμως, από τις studio ηχογραφήσεις εδώ συμπεριλαμβάνονται και 6 live tracks από εμφανίσεις των Taz στα θρυλικά Gazzari’s, Whisky A Go Go και Sasch in Studio City. Όσον αφορά το αμιγώς μουσικό σκέλος, φανταστείτε ένα κράμα από το glam κίνημα του δεύτερου μισού των 80ς συνδυασμένο με διάσπαρτα punk, pop αλλά και πρώιμα alternative στοιχεία.

Οι Taz είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό που αποκαλύπτεται πλήρως με αυτές τις 2 κυκλοφορίες αφού πλέον μπορούμε να απολαύσουμε σε αυτά τα 35 τραγούδια το πηγαίο ταλέντο και την ενέργεια μίας μπάντας που προοριζόταν για περισσότερα πράγματα αλλά…

Highlight: Εξαιρετικό 20-σέλιδο booklet!