Treat013
Τη βραδιά άνοιξε η πλέον γνωστή ελληνική μπάντα Kingdragon, με ένα αρκετά ταιριαστό line up και ήχο «κρύσταλλο». Τα κομμάτια των Kingdragon είναι ένα προς ένα γραμμένα για live και οι ίδιοι μας κάνουν περήφανους για το ότι μπορούν άνετα να συγκριθούν με μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής hard rock σκηνής. Η μπάντα δεν κούρασε κανέναν και σίγουρα απέκτησε νέους οπαδούς. Θα ήθελα απλά τα προηχογραφημένα  δεύτερα φωνητικά αρκετά πιο μετριασμένα, γιατί δεν βρίσκω λόγο να υπάρχουν τόσο έντονα, εφόσον ο George Aspiotis «το έχει», και με το παραπάνω.Εξαιρετική επιλογή στα drums ο ταλαντούχος Ανδρέας Μουζάκης,  ο οποίος άφησε για λίγο τον Διονύση Σχοινά και τη Καίτη Γαρμπή και ανέλαβε την αντικατάσταση του κυρίου George Joe Papazoglou.

Setlist: Bridge of War, Last Time, Hide the Sun, Burn it Down, Victim of Love, Dreams are Broken, Asian Star, Man of Yesterday

Kingdragon02

Αξίζει να σημειωθεί οτι το πρόγραμμα τηρήθηκε άψογα, οπότε οφείλω να δώσω συγχαρητήρια,  καθώς  είναι κάτι που έχει σταματήσει να είναι αυτονόητο στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Οι Treat βγήκαν στη σκηνή του Crow με το “Skies of Mongolia”, ένα από τα αγαπημένα μου απ’ το “Coup de Grace”,  και η συγκίνηση ήταν τεράστια μιας και που όσοι ήταν εκεί, το ήξεραν στίχο προς στίχο. Το ομορφότερο θέαμα βέβαια ήταν ότι το μαγαζί, αν και δεν γέμισε, είχε μέσα κόσμο που δεν είχαμε ξαναδεί σε τέτοια live και αυτό δίνει μια ελπίδα για το μέλλον αυτής της μουσικής στην Ελλάδα.

Treat001

Ο Robert Ernlund είναι μια απ τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες από τα 80s, αλλά και από τις ευγενικές φυσιογνωμίες του χώρου. Απαλλαγμένος απο κάθε είδους τουπέ ή κόμπλεξ, δέθηκε αμέσως με το κοινό και απέδειξε ότι, παρα τα χρόνια του, ακόμα ροκάρει σαν έφηβος. Το ίδιο και όλη η μπάντα του, που παραμένει αγέραστη. Ξεχωριστός για το στυλ του και ο Pontus Egberg, η νέα μεταγραφή στο μπάσο από  τους Σουηδούς The Poodles.

Ο ήχος όλου του live δεν είχε ούτε ένα σκαμπανέβασμα. Ήταν σαν να άκουγες cd. Γι’ αυτό οφείλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια και στον άνθρωπο πίσω από την κονσόλα του ήχου, Αντρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος ξέρει ακριβώς πώς να ευχαριστήσει τον ακροατή και την μπάντα.

Treat010

Highlights της βραδιάς τα κομμάτια “Party All Over” και “We own the Night”, στα οποία ο κόσμος τραγουδούσε για ώρα μαζί με τη μπάντα σε σημείο που πλέον ακουγόταν μόνο αυτός. Φοβερό δέσιμο από ένα κοινό που, ενώ λες ότι εξαφανίζεται με τα χρόνια, πού και πού σου θυμίζει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για το hard rock σ’ αυτή τη χώρα. Φυσικά και το setlist ήταν προσαρμοσμένο στο να ικανοποιήσει τους παλιούς οπαδούς μεν, αλλά κυρίως να προωθήσει το νέο δίσκο “Tunguska”, που απ’ ότι φάνηκε δεν ήταν και λίγοι αυτοί που πρόλαβαν να τον μάθουν απ’ έξω.

Συγχαρητήρια στους αρμόδιους για μια τόσο ξεχωριστή βραδιά που κανείς μας δεν περίμενε.

Setlist: Skies of Mongolia, Nonstop Madness, Best of Enemies, Ready for The Taking, Inferno, Ghost of Graceland, Riptide, We Own The Night, Papertiger, Party All Over, Rose Of Jericho, Roar, Get you On the Run, Conspiracy, Progenitors, Build The Love, World Of Promises

Matiza Crash

φωτο: Gordon Haswell

Treat014

{galleryLiveReports/2018/Treat}{/gallery}