Ένα από τα «τυχερά» που έχουν τα εκτός έδρας φεστιβάλ είναι ότι μπορείς να πετύχεις συγκροτήματα που δεν έχουν παίξει στην Ελλάδα, όχι μόνο να παίζουν live, αλλά να κάθονται και να συζητήσουν μαζί σου. Το Rockpages.gr βρήκε στο Graspop τους θρύλους του μελωδικού rock FM πριν λίγους μήνες. Έτσι, οι Merv Goldsworthy, μπασίστας – ιδρυτικό μέλος, και ο… νεότερος Jim Kirkpatrick μοιράζονται τις εντυπώσεις τους από τους οπαδούς του συγκροτήματος, την ανταπόκριση στο νέο άλμπουμ και τα μελοντικά τους σχέδια σε μια χαλαρή κουβέντα. Συνέντευξη: Μαρίζα “Crash”

_x000D_
_x000D_

Rockpages.gr: Γνωρίζατε ότι έχετε πολλούς φανς στην Ελλάδα;

_x000D_

Merv Goldsworty: Όταν αρχίσαμε ξανά τις συναυλίες μετά από χρόνια το πρώτο show μας έγινε στο Firefest στο Nottingham και είχε πέσει το ρεύμα. Τότε κάποιος πέταξε ένα μεγάλο  μπάνερ στη σκηνή .To ανοίξαμε με τον Steve και έγραφε “FM Greek fan club». Ήμασταν σοκαρισμένοι γιατί δεν πιστεύαμε ποτέ ότι έχουμε οπαδούς στην Ελλάδα μέχρι να δούμε το μπάνερ. Το ίδιο και με την Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Τώρα που  ταξιδεύουμε ολο τον κόσμο είναι τέλειο το τι ανακαλύπτεις.

_x000D_

FM01

_x000D_

Rockpages.gr: Ως τώρα έχετε καλές κριτικές για το νέο άλμπουμ, “Heroes and Villains”;

_x000D_

Merv Goldsworty: Φανταστικές! Το ξέραμε πως αν επιστρέψουμε πρέπει να έχουμε ένα καλό δίσκο να παρουσιάσουμε. Βρήκαμε και έναν σκηνοθέτη για το νέο βίντεο το οποίο είναι λίγο πιο προκλητικό από τα παλιά.

_x000D_

Rockpages.gr: Οι Thunder και οι FM εμφανίζονται στο Graspop, που είναι κυρίως ένα μέταλ φεστιβάλ. Αισθάνεστε σαν να έχει ξεκινήσει μια αναβίωση της μελωδικής hard rock σκηνής;

_x000D_

Merv Goldsworty: Είναι πολύ καλό όντως! Και ακόμα καλύτερο να βλέπουμε τους Thunder να τα πηγαίνουν τόσο καλά. Το άλμπουμ είναι φανταστικό. Όταν οι FM υπέγραψαν με τη CBS το 1984, oι Thunder υπέγραψαν και αυτοί την ίδια περίοδο και άνοιξαν ένα show μας στο Λονδίνο. Ήταν από τα πρώτα τους live και είναι τέλειο να τους βλέπεις να πηγαίνουν τόσο καλά. Είναι φοβερή μπάντα.

_x000D_

FM02

_x000D_

Rockpages.gr: Πείτε μου για τις καλύτερες στιγμές σας στη περιοδεία από όταν επιστρέψατε. Ποια χώρα έδειξε μεγαλύτερη αφοσίωση, εκτός από την Αγγλία φυσικά;

_x000D_

Jim Kirkpatrick: Η Ισπανία! Τα πάμε πολύ καλά στην Ισπανία και στη Γερμανία.

_x000D_

Merv Goldsworty: Η Ιταλία επίσης. Είχαμε κλείσει μόνο ένα show αλλά ήταν από τα καλύτερα

_x000D_

Jim Kirkpatrick: Πιστεύω πως η Ισπανία είναι από τις χώρες που μας «ξεδίπλωσε» και από τις πρώτες που αποθεωθήκαμε κατά κάποιο τρόπο. Πήγαμε πριν 4 χρόνια και για μια μπάντα που δεν είχε ξαναπαίξει εκεί νιώθαμε ότι δεν θα έδινε κανείς δεκάρα. Αποδείχτηκε ότι στο live παίζαμε μόνο εμείς. Την ίδια μέρα όμως έπαιζε και η Barcelona με Real Madrid στο ποδόσφαιρο. Νιώθαμε ότι το live θα είναι ένας εφιάλτης. Έπρεπε να εμφανιστούμε στις 20.00 ακριβώς γιατί το μάτς ξεκινούσε στις 22.00. Παρολαυτά ήρθανε γύρω στα 800 άτομα. Τρελαθήκαμε! Δεν είχαμε ούτε support μπάντα, ούτε τίποτα !

_x000D_

Merv Goldsworty:  Ήταν μεγάλο ρίσκο. Περιμέναμε 30 χρόνια για να παίξουμε εκεί. Αλλά όταν είδαμε τους φαν και αρχίσαμε να παίζουμε ήταν τρελό. Είναι πολύ καλή ανταπόκριση και μας κάνει ακόμα καλύτερους. Το απολαμβάνουμε πολύ και μας κάνει να θέλουμε να επιστρέψουμε να δούμε πάλι όλους αυτούς τους ανθρώπους.

_x000D_

Rockpages.gr: Νιώθετε ότι έχετε περισσότερους οπαδούς τώρα; Μεγαλύτερους και νεότερους;

_x000D_

Merv Goldsworty: Οπωσδήποτε! Καταρχάς εσύ! Έχω t-shirts πιο παλιά από εσένα!

_x000D_

FM03

_x000D_

Rockpages.gr: Jim, πως νιώθεις που έχεις πάρει τη θέση του Chris Overland;

_x000D_

Jim Kirkpatrick : Hμουν φαν των FM πριν συμμετάσχω στη μπάντα. Ο Chris είναι ένας από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες. Λατρεύω το παίξιμο του και προσπαθώ να παίζω τα κομμάτια ολόιδια με αυτόν γιατί πιστεύω έτσι τα θέλει και ο κόσμος.
Rockpages.gr : Που γνωριστήκατε οι δυο σας;

_x000D_

Merv Goldsworty : O Jim τα πίνει με τον Steve σε μια τοπική pub.

_x000D_

Jim Kirkpatrick: Εγώ και ο Steve ήμαστε φίλοι .Γνωριστήκαμε στη pub αυτή όταν εγώ ήξερα φυσικά ποιος ήταν αλλά αυτός όχι γιατί τότε δεν ήμουν κανένας (γέλια) και γίναμε φίλοι πριν ακόμα φτιαχτούν οι FM με νέο κιθαρίστα. Τότε είχαν τον Andy o oποιος έμενε στη Μάλτα και δεν πρόκειται να δούλευε σωστά λόγω απόστασης..Ήθελε πολύ να έρχεται να δουλεύει τα σαββατοκύριακα αλλά η ζωή του ήταν αλλού.

_x000D_

Merv Goldsworty: Όταν είπαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε κιθαρίστα, ο Steve πρότεινε τον Jim Kirkpatrick λέγοντας πως έχει βρει τον καλύτερο. Κάτι που γενικά δεν λέει εύκολα. Αυτός που βρήκα ξέρει τα κομμάτια καλύτερα από εμάς.

_x000D_

Rockpages.gr : Έχετε κάποια άμεσα μελλοντικά σχέδια;

_x000D_

Merv Goldsworty: Θέλουμε να επεκταθούμε και να παίξουμε στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα αν είναι δυνατό. Και σε πολλές ακόμα χώρες που δεν έχουμε εμφανιστεί ποτέ live.

_x000D_

Jim Kirkpatrick: Τώρα είναι το ευρωπαϊκό tour και έχουμε και κάποιες άλλες εμφανίσεις σε φεστιβάλ. Πιστεύω πως αυτό που θέλουμε να πετύχουμε περισσότερο είναι να πετύχουμε και στις άλλες χώρες αυτό που έχουμε στην Αγγλία. Με διάφορους τρόπους.

_x000D_

Merv Goldsworty: Χθες παίξαμε στην Ελβετία. Είχαμε να παίξουμε εκεί από το 1992, οπότε είχε περάσει αρκετός καιρός. Είναι τέλειο να πηγαίνεις πίσω σε αυτά τα μέρη και να βλέπεις στο κοινό άτομα από το 1992.Είναι φανταστικό. Το να συμμετέχουμε σε φεστιβάλ όπως το GMM είναι αρκετά τιμητικό  και ειδικά από τη στιγμή που είναι ένα μέταλ φεστιβάλ και εμείς δεν ήμαστε μέταλ μπάντα και ούτε πρόκειται να γίνουμε. Αλλά είναι σημαντικό όταν παίζεις με μπάντες άσχετες με το είδος σου ,να δεις πως δουλεύει κάτι τέτοιο .Έχουμε ξανάρθει άλλωστε πριν 4 χρόνια.

_x000D_

FM05

_x000D_

Rockpages.gr: Έχετε σκεφτεί κάποια μπάντα που θα θέλατε να παίξετε μαζί τους πριν τελειώσει το τουρ;

_x000D_

Merv Goldsworty: Καταφέραμε να παίξουμε μαζί με Foreigner και Journey κα αυτό ήταν αρκετό για όλους μας.

_x000D_

Jim Kirkpatrick: Όταν παίξαμε στο Hi Rock festival στο Lorelei με Toto και άλλες τεράστιες μπάντες ήταν και αυτό κάτι το φοβερό.

_x000D_

Rockpages.gr : Σκέψεις που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους οπαδούς σας πριν κλείσουμε τη συνέντευξη;

_x000D_

Merv Goldsworty:Με εσάς να αγοράζετε τους δίσκους μας και εισιτήρια για να μας δείτε κρατήσαμε περισσότερο από ότι φανταζόμασταν και σας ευχαριστούμε. Οπότε θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μείνει μόνο ο Jim Kirkpatrick στο τέλος (γέλια).

_x000D_

FM04