“Imaginary demons / Exorcized with stones and sticks…”

Η επιστροφή στην πρωτεύουσα για τους Σερραίους KEMEROV ήταν κάτι που χρειαζόμασταν μιας και έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης του πρόσφατου άλμπουμ τους “Anti-Hero”. Ήταν ξεσηκωτικοί και μαζί τους είχαν δύο πολύ δυνατά opening acts, τους BAT SIGNAL και τους THE TITZ.

“Λαλούν τ’ αηδόνια και πλαντάζω…”

Εξάρχεια, ΑΝ Club, οι μπύρες να περιμένουν δεξιά στο μπαρ. Αυτά σκεφτόμουν καθώς κατέβαινα τα γνώριμα σκαλάκια στο ιστορικό στέκι της ελληνικής underground σκηνής.

Με μικρή καθυστέρηση πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι THE TITZ, ένα rock n roll power trio ορμώμενο από την Πειραιά με ένα full length στο παλμαρέ τους (συν κάποια singles). Δεν είχα επαφή μαζί τους πριν το live και με ξάφνιασαν ευχάριστα. Είναι αλήθεια πως το σετ τους παραήταν μικρό αλλά οι ίδιοι γούσταραν και έπαιζαν στην τσίτα και ένα κλικ πιο γρήγορα από ότι στο στούντιο. Ξεκίνησαν με δυο διασκευές πριν μπουν στα του δίσκου αλλά ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα τους έκοψε κάπως τη φόρα, μόνο για λίγο όμως, μιας και επανήλθαν με μια rock n roll διασκευή στο παραδοσιακό ¨λαλούν τα αηδόνια¨! Το ομώνυμο του δίσκου ήθελε περισσότερη συμμετοχή και “hey” από το κοινό εκεί προς το τέλος αλλά ήμασταν λιγοστοί ακόμα και μας έπιασαν οι ντροπές μας.

video THE TITZ live:

THE TITZ set list:

Going down the bar (Blood for blood cover) / Ζω στο περιθώριο (broken glasses cover) / whimpering clown /  skinhead / λαλούν τα αηδόνια / stand your ground / dogs / exiles / rats

“I feel like mourning for the passing of a Spring…”

Η συνέχεια ανήκε στους εξαιρετικούς BAT SIGNAL. Το τρίο από τη Θεσσαλονίκη είναι απολαυστικό στη σκηνή με τρελή γκρούβα που έβγαινε προς τον κόσμο και γούσταραν όλοι. Punk rock που στην ουσία του είναι αγνό rock n roll, ξέρετε αυτό που όσο παίζει μπροστά σου νομίζεις πως είναι ότι καλύτερο μας χάρισε η ηλεκτροδοτούμενη μουσική, γρήγορο, ιδρωμένο, αλήτικο. Λίγη σημασία έχει να ξεχωρίσω κομμάτια αν και οκ, ναι, όταν μπαίνει το “horse dick” ανοίγει πάντα moshpit…

video BAT SIGNAL live:

BAT SIGNAL setlist:

Stray dogs / Silent days / Hatchet / Somebody stop me / Horse Dick / Back To My Home / Dangernights / loaded Gun / Like A drug / don’t drink and drive / Full Moon

“Noone needs your hate speech…”

Και κάπως έτσι γύρω στις 23.00 ήρθε η ώρα των KEMEROV. Περιμέναμε πως και πως την επιστροφή των Σερραίων στην πρωτεύουσα γιατί πριν λίγους μήνες είχε βγει και το νέο άλμπουμ “Anti-Hero” και στα πλαίσια της παρουσίασης του κατέβηκαν. Όπως αναμενόταν ήταν ξεσηκωτικοί με το death ‘n’ roll τους να μας παρασέρνει. Ήταν μια βραδιά που της άξιζε περισσότερος κόσμος βέβαια αλλά λίγο με ένοιαζε, πιο πολύ στεναχωρήθηκα που δεν υπάρχει (ακόμα) ο δίσκος σε βινύλιο.

Έκαναν μπάσιμο με το “fabricated gods” όπως και στα Τρίκαλα τον Αύγουστο, απλά τώρα ξέραμε (μιας και είχαμε ακούσει πλέον το δίσκο) πως θα τα έπαιρναν σερί τα κομμάτια με απαραίτητο break την άρρωστη εκτέλεση στο sick των Unsane. Με μπροστάρη τον Matt ήταν όλοι τους στην τσίτα αλλά καλοπροβαρισμένοι όπως πρέπει να είναι μια μπάντα σε αυτό το στυλ που ενώνει Entombed και Cathedral. Για το τέλος άφησαν το ομώνυμο από το FMDK και μια διασκευή στο “denim demon” των θεών Turbonegro. “But now I’m back with a bang / I’ve got my own leather gang…”

video KEMEROV live:

set list:

Fabricated Gods / Anti-Hero Tights / Nail / Count Me Out / Channeling Hatred / Sane / Sick (Unsane cover) / Hate Speech / Free from Sin / Ungatz / Black Right Hands / Plague of Nations / Idiocracy / Blind & Numb / Possess / FMKD / Denim Demon (Turbonegro cover)

® κείμενο/φωτογραφίες/video: Konstantinos Mindcrimek Vlachos