14o New Long Fest στη Νέα Μάκρη και το Rockpages.gr απευθύνει τις ίδιες ερωτήσεις σε όλες τις μπάντες που θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ. Στο πρώτο μέρος διαβάστε τι έχουν να πουν οι Whereswilder, Need, Hidden In The Basement, Breath After Coma, Sober On Tuxedos, Bandage και Mad John The Wise. για τις επιρροές τους, τις σημαντικότερες στιγμές τους, τα τρελά τους όνειρα και τους λόγους που δεν πρέπει να χάσετε το διήμερο φεστιβάλ! Επιμέλεια: Γιώργος Τερζάκης

_x000D_
_x000D_

Whereswilder
Rockpages.gr: Πείτε πέντε συγκροτήματα τα οποία επηρέασαν τη μουσική σας στο μεγαλύτερο βαθμό.

_x000D_

Whereswilder: The Beatles, Led Zeppelin, Led Zeppelin, The Beatles, Led Zeppelin…

_x000D_

Need: Metallica, Fates Warning, Nevermore, Psychotic Waltz, Tool

_x000D_

Hidden In The Basement: Pantera, Rage Against The Machine, Pearl Jam, Machine Head, Tool.

_x000D_

Breath After Coma: Deftones, Nine Inch Nails, Rage Against The Machine, Pearl Jam, Nirvana

_x000D_

Sober On Tuxedos: Pantera, Metallica, Motorhead, Slipknot, System Of A Down

_x000D_

Bandage: Δεδομένου ότι τόσο η μπάντα η ίδια όσο και εμείς, τα μέλη της, ασχολούμαστε με την μουσική πολλά χρόνια και δεδομένου ότι η ενασχόληση αυτή εναλλάσσεται με τον χρόνο από άποψη ποικιλίας και ύφους και επηρεάζει την πορεία της μπάντας δεν είναι εύκολο να ορίσουμε πέντε μπάντες που επηρέασαν αντίστοιχα τον ήχο μας. Η εκκίνηση βρίσκεται σε τελείως άλλο σημείο από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Η έναρξη της πορείας σίγουρα εδράζεται στον καλιφορνέζικο ήχο της δεκαετίας του ’90 με μπάντες όπως οι Bad Religion και οι NOFX, σήμερα όμως σημαντική επιρροή έχουν αρκετά διαφορετικά ακούσματα ακόμη και αν φαίνεται ότι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος μουσικά, όπως οι Flatliners, οι The Story so Far και οι Hot Water Music.

_x000D_

Mad John The Wise: Για τις metal καταβολές μας σίγουρα οι Mastodon και οι Tool, για τις hard rock οι Thin Lizzy και οι Jethro Tull και για τις punk rock οι Bad Religion. Υπάρχουν σίγουρα πολλές ακόμη μπάντες που γουστάρουμε όπως οι High on Fire και οι Kvelertak όμως οι παραπάνω ίσως να διακρίνονται ευκολότερα από έναν νέο ακροατή.

_x000D_

NeedNLF

_x000D_

Rockpages.gr: Ποια είναι η καλύτερη στιγμή στην πορεία σας σαν συγκρότημα;

_x000D_

Whereswilder: Το κλείσιμο του Mission To Sail Tour, τον Νοέμβρη του 2017.

_x000D_

Need: Νομίζω θα διάλεγα την περιοδεία μας στην Αμερική.

_x000D_

Hidden In The Basement: Το release του δεύτερου άλμπουμ μας Behind The Shadow μαζι με το πρώτο μας ευρωπαϊκό τουρ που ακολούθησε

_x000D_

Breath After Coma: Κάθε φορά που μπαίνουμε στο βαν για λαιβ εκτός πόλης και όταν τσιμπάμε κλάμπ σάντουιτς στην εθνική οδό.

_x000D_

Sober On Tuxedos: Η εύκολη απάντηση θα ήταν το sold out μας στην Αθήνα. Η ειλικρινής όταν πείσαμε 3000 άτομα στα Γιάννενα να κάνουν wall of death!

_x000D_

Bandage: Οι καλές στιγμές είναι σίγουρα πολλές και αφορούν είτε πραγματοποίηση κάποιας περιοδείας στο εξωτερικό είτε στην ηχογράφηση δίσκου, γεγονότα αρκετά αδιανόητα στο ξεκίνημα της μπάντας. Σίγουρα η σημαντικότερη στιγμή μας πιστεύω ότι θεωρείται η εμφάνισή μας σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, το Punk Rock Holiday που γίνεται ετησίως στην Σλοβενία και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συναυλιακά γεγονότα της σκηνής μας κάθε χρόνο.

_x000D_

Mad John The Wise: Το Release Party του “Voyager”, του πρώτου μας δίσκου, που έγινε πριν από μερικούς μήνες στο Temple στο κέντρο της Αθήνας. Η συμμετοχή του κόσμου, η προσέλευση, το ενδιαφέρον του για τα καινούρια κομμάτια και η διεξαγωγή της βραδιάς ήταν όλα καταπληκτικά. Το βίντεο για το “Banishment” είναι το αναμνηστικό.

_x000D_

HiddenInTheBasement
 Rockpages.gr: Αν θα μπορούσατε να περιοδεύσετε με οποιοδήποτε συγκρότημα στον κόσμο, ποιο θα ήταν αυτό;

_x000D_

Need: Δύσκολο…νομίζω θα διάλεγα τους Metallica από κάθε άποψη

_x000D_

Hidden In The Basement: Metallica.

_x000D_

Breath After Coma: At the drive in. πρέπει να είναι πολύ σαλεμένοι.

_x000D_

Sober On Tuxedos: Για αυτή τουλάχιστον την περίοδο θα έλεγα Godsmack , ή parkway drive… ή stone sour…. δεν ξέρω! Είναι πολλές!

_x000D_

Bandage: Μία περιοδεία με κάποια από τις μπάντες που αναφέραμε παραπάνω θα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία μας.

_x000D_

Mad John The Wise: Οι Queens of the Stone Age! Νομίζω θα ήταν σα διακοπές…

_x000D_

BreathAfterComaNLFRockpages.gr: Αν θα μπορούσατε να παίξετε σε οποιοδήποτε μέρος της γης (χώρα, πόλη), τι θα επιλέγατε;

_x000D_

Whereswilder: Σε κάποιον τελικό Ευρωλίγκας? Όπου κι αν γινόταν.

_x000D_

Need: Ένα open air στο Grand Canyon δε νομίζω ότι θα μας χάλαγε.

_x000D_

Hidden In The Basement: Los Angeles.

_x000D_

Breath After Coma: Στο Machu Picchu με έλλειψη οξυγόνου και άπειρο reverberation. Εναλλακτικά σε μία σπηλιά (οποιαδήποτε).

_x000D_

Sober On Tuxedos: Αργεντινή! Για κάποιο λόγο προσωπικά τους θεωρώ απίστευτους σαν κοινό!

_x000D_

Bandage: Είναι πάρα πολλές οι επιλογές για ένα λάιβ πέρα από τα λίγο πιο συνηθισμένα. Ας πούμε για παράδειγμα το Σύδνεϋ της Αυστραλίας.  

_x000D_

Mad John The Wise: Giza, Egypt at sundown

_x000D_

SoberOnTuxedosNLF
Rockpages.gr:  Το New Long Fest διοργανώνεται για 14η φορά. Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;

_x000D_

Whereswilder: Το ότι έχει πραγματοποιηθεί άλλες 13 φορές. Προφανές είναι αυτό.

_x000D_

Need: Το ότι αν και open air είναι τόσο cozy σαν να παίζουν οι φίλοι στου στο σαλόνι σου. Κι επίσης ο επικός συνδυασμός σουβλάκια, μπύρες, κουβέντα με φίλους κ μπαντάρες να παίζουν δίπλα δεν συναντιέται εύκολα

_x000D_

Hidden In The Basement: Το ξεχωριστό με το new long είναι ότι έχει καταφέρει να διατηρηθεί για τόσα χρόνια με την κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

_x000D_

Breath After Coma: Όταν οι βάρβαροι έτρωγαν βαλανίδια το νιού λόνγκ έπαιζε core.

_x000D_

Sober On Tuxedos: Ξεκάθαρα το ότι στήνεται με αγάπη απο μερακλήδες και άτομα που ασχολούνται σοβαρά με τον χώρο της μουσικής.

_x000D_

Bandage: Είναι ίσως το μοναδικό φεστιβάλ που γίνεται μέσα στο καλοκαίρι στην περιοχή της Αττικής, δίπλα στην θάλασσα και υποστηρίζει τον ανεξάρτητο και εν γένει πιο ¨σκληρό¨ ήχο. Το επίπεδο της οργάνωσης, η ποικιλία στις επιλογές των μπαντών που θα εμφανιστούν κάθε χρόνο και η συνέπεια των διοργανωτών είναι στοιχεία που κάνουν το New Long Fest να ξεχωρίζει.  

_x000D_

Mad John The Wise: Το μέρος. Η προσιτή τιμή σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση του δίνει την υπόσταση του γειτονικού φεστιβάλ. Δεν είναι Αθήνα, αλλά δεν είναι και μακριά. Είναι μια μικρή εκδρομή, είσαι δίπλα στη θάλασσα, βλέπεις πάντα ωραίο line-up και διεξάγεται άψογα την καλύτερη περίοδο του χρόνου.

_x000D_

Bandage
Rockpages.gr: Τι θα λέγατε για να ψήσετε τους άπιστους που δεν έχουν έρθει ποτέ μέχρι τώρα στο New Long Fest να το επισκεφτούν για πρώτη φορά φέτος;

_x000D_

Whereswilder: Κοντά στην Αθήνα, ό,τι πρέπει για μετά από βουτιά.

_x000D_

Need: Μην είστε κορόιδα, το New Long είναι Η ΦΑΣΗ.

_x000D_

Hidden In The Basement: Φοβερό line up, άπειρες μπύρες και άπειρα σουβλάκια. Πόσο καλύτερα μπορείς να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο;

_x000D_

Breath After Coma: Εδώ πας για μπάνιο σε παραλίες της Αττικής και τρως κίνηση 2 ώρες και ακούς κουτσουμπίλα στο μπιτσόμπαρο δίπλα στον μίστερ εθνικό ρακέτα. Δεν θα πας Νέα Μάκρη στο φέστ που θα κάνεις το μυαλό σου κιμά με μπαντάρες και θα πάρεις και τρία κιλά από τα σουβλάκια και τις μπύρες;

_x000D_

Sober On Tuxedos: Είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε εκ μέρους όλων των μπαντών όταν δηλώνουμε…. it’s gonna be a night to remember!! Τι άλλο θετε;

_x000D_

Bandage: Κι όμως, η Νέα Μάκρη έχει τουλάχιστον ένα πράγμα που αξίζει τον κόπο!

_x000D_

Mad John The Wise: Αν δεν παρακολούθησες την ελληνική σκηνή την περασμένη σεζόν και θες μέσα σε 2 μέρες να δεις και να γνωρίσεις όλες τις hot μπάντες που έπαιζαν γύρω σου τους περασμένους μήνες, έλα μια βόλτα στο New Long Fest!

_x000D_

MadJohnTheWise