Δεκατέσσερα χρόνια πέρασαν από την πρώτη φορά που οι Within Temptation επισκεφθήκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα, σ’ εκείνο το Rockwave festival κάτω από τους Judas Priest. Αυτή τη φορά, το show ήταν ολόδικό τους και φυσικά, πολλά έχουν αλλάξει στη μπάντα από τότε.

Στις 20.00′ οι The Silent Wedding ξεκίνησαν το καθήκον να υποστηρίξουν το show. Η απαράδεκτη ανακοίνωση της συμμετοχής τους μία μόλις εβδομάδα πριν, είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος να μη γνωρίζει καν την ύπαρξη support μπάντας και πολλοί να ρωτάνε δεξιά κι αριστερά ποιοι είναι αυτοί! Για τη μεταχείριση των Ελληνικών σχημάτων από κάποιες παραγωγές θα ήθελα να μιλήσω σε κάποια άλλη στήλη. Οι  The Silent Wedding κυριολεκτικά έσωσαν το τομάρι τους με μια εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας ιδιαίτερα δεμένοι σα μπάντα με στιβαρό και καθαρό ήχο. Έχουν άλλωστε την εμπειρία τους από καλά live στο παρελθόν και δε δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν το κοινό με καλά κομμάτια και πολύ καλή αλλά και έντονη σκηνική παρουσία για 45 λεπτά.

Λίγα λεπτά μετά τις 21.30′, η εισαγωγή και οι πρώτες νότες του “See Who I Am” ξεσηκώνουν τις περίπου 4.000 κόσμου που έχουν κατακλύσει την Τεχνόπολη, γρήγορα όμως γίνεται αντιληπτό ότι τα πράγματα με τον ήχο δεν είναι καθόλου καλά. Οι κιθάρες ακούγονται σαν…κάτι άλλο.  Στο τέλος του κομματιού κι αφού το πρόβλημα έχει εντοπιστεί η Sharon απασχολεί το κοινό για δυο – τρία λεπτά, το πρόβλημα αποκαθίσταται και το “In The Middle Of The Night” δίνει σε όλους, μπάντα και κόσμο την προσήκουσα ώθηση η οποία συνεχίζεται με το “Faster”. Από τη μπάντα κάτι λείπει, μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία και ένας εξαιρετικός μπασίστας. Ο Jeroen van Veen δε μπόρεσε να εμφανιστεί λόγω της μάστιγας της τελευταίας διετίας και αντικαταστάθηκε από τον  Ivar de Graaf, πρώτο drummer του συγκροτήματος σε μια αναγκαστική αλλαγή ρόλου. Ακούγονται όλες σχεδόν οι επιτυχίες της μπάντας με μια Sharon Den Adel να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και performance έχοντας μοναδικό τρόπο τόσο στο να τραγουδάει όσο και να επικοινωνεί με το κοινό.

Στο “Raise Your Banner” εμφανίστηκε με την Ουκρανική σημαία για τους προφανείς λόγους ενώ ξεκινώντας το “Mother Earth” με το οποίο έκλεισε το show, κάλεσε από τις πρώτες σειρές του κοινού τρία μικρά κοριτσάκια στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού συγκινώντας τους πάντες μ’ αυτή της την ενέργεια. Θα μπορούσαν ίσως να ακουστούν δύο ακόμα τραγούδια, η εμφάνιση των Within Temptation διήρκησε 83 λεπτά, δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην αλλαγή του μπασίστα ή σε κάποιον άλλο λόγο Προσωπικά πάντως οι Ολλανδοί με άφησαν ικανοποιημένο όπως πάντα και ανυπομονώ να δω καινούργια πράγματα και φυσικά κι άλλα live.

Υ.Γ. Φτάνω στο σημείο να εντυπωσιάζομαι και με την απουσία καπνογόνων, αυτής της καφρίλας των Ελληνικών γηπέδων που κάποιοι (θέλω να αποφύγω τους χαρακτηρισμούς) μεταφέρουν επιδεικτικά στους συναυλιακούς χώρους.

Setlist: See Who I Am, In The Middle Of The Night, Paradise (What About Us), The Purge, Faster, Stand My Ground, Entertain You, And We Run, Raise Your Banner, Supernova, The Reckoning, Our Solemn Hour, Stairway To The Skies, Ice Queen, Mother Earth.

Δημήτρης Καζαντζής

Φωτογραφίες: Πέτρος Παπαπέτρος